This is the exclusive online store established by the replica watches brand in China so far. replica bags uk preferred to open its online replica bags layout in China in Jingdong TOPLIFE, highlighting its recognition and trust in China's leading e-commerce platform gucci replica . It also means that Chinese consumers can more conveniently enjoy the replica hermes and craftsmanship of Bucchiatti jewelry.
Pensiunea Casa Kanyaro - Cazare Moldovenesti

Atractii turistice

Municipiul Turda

Municipiul Turda este unul dintre cele 6 orase ale judetului Cluj si al doilea ca marime, dupa resedinta de judet, din punct de vedere al numarului populatiei, care reprezinta 8,31% din populatia totala a judetului si 14,57% din populatia urbana a acestuia.


Este amplasat în partea de sud a judetului, în culoarul depresionar al Ariesului inferior. Teritoriul sau administrativ se învecineaza cu teritoriul orasului Câmpia Turzii la sud-est si cu teritoriile comunelor Calarasi, Mihai Viteazu, Sandulesti, Tureni, Ploscos, si Viisoara. Amplasarea municipiului Turda de-a lungul celei mai importante artere de circulatie a României - DN1-E60-E81 si recent Autostrada Transilvania A3.


Istoria municipiului este foarte bogada cat si descoperirile arheologice de mare valoare. Pentru informatii detaliate puteti vizita siteul oficial al Primariei Municipiului Turda: www.primturda.ro

Cheile Turzii

Cheile Turzii alcatuiesc o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip mixt), aflata în judetul Cluj, la o distanta de 6 km vest de municipiul Turda, de-a lungul vaii Hasdate.


Au o lungime de 2.900 m si o înaltime a peretilor de pâna la 300 m. Cheile ocupa o suprafa?a de 324 ha si s-au format prin erodarea rocii de calcar jurasic de catre râul Hasdate.


Cheile Turzii ofera un peisaj carstic de o rara salbaticie: stânci înalte si abrupte, creste ascutite, turnuri de piatra, vâlcele pietroase, grohotisuri, arcade etc. Contine peste 1.000 de specii de plante si animale, unele reprezentând elemente rare, ca usturoiul salbatic si acvila de stânca.

Cascada Ciucas

Cascada Ciucas este situata in Defileul Hasdatelor, pe cursul inferior al Vaii Hasdate, nu departe de satul Cornesti, Comuna Mihai Viteazu, Jud. Cluj.


Prezinta numeroase rupturi de panta, cu repezisuri si cascade. Are o inaltime de circa 5 m. La baza cascadei, intr-o marmita, apa balteste creand un mic lac fiind un minunat loc de scaldat, temperatura ei de multe ori depaseste 25 grade celsius.


Raul ce vine dispre Cheile Turzii face o cotitura prin stanci unde a sapat o vana in piatra si a creat un "Jacuzzi" natural unde va puteti relaxa excelent. Impatimitii masajului pot sta destul de usor cu spatele in caderea de apa pentru a beneficia de un masaj pe cinste cum nici un salon specializat nu poate face, asta cu siguranta.

Castrul roman Potaissa

Cel mai important monument istorico - arheologic al Potaissei este castrul legiunii a V-a Macedonica, de pe platoul Dealul Cetatii. Ruinele sale au ramas in picioare pana tarziu in evul mediu, constituind nu numai o "cariera" de piatra fasonata, folosita din plin pentru nevoile edilitare ale Turzii pana in secolul al XIX-lea, ci si o sursa de antichitati de tot felul (piese arhitectonice, sculpturi, mozaicuri, inscripti pe piatra, monede, obiecte marunte) descoperite fortuit si intrate, cele mai multe, in diferite colectii si muzee. In anul 1574 calatorul francez Pierre Lescalopier descria o poarta a castrului, poate aceeasi poarta de pe latura de nord descrisa la 1599-1603 de umanistul transilvanean St. Zamosius (Szamoskozy). Poarta era arcuita, construita din mari blocuri de piatra fasonate. Prabusirea portii la 1657, mentionata de istoricul W.Bethlen, a fost probabil doar partiala, poarta fiind amintita si in anul 1677 de catre Fr. Fasching.

Piatra Secuiului

Vârful Piatra Secuiului, cu o înaltime de 1171 de metri, situat în Muntii Trascaului, este pozitionat la granita de hotar a Comunelor Moldovenesti si Rimetea. Din acest motiv, acesta a devenit foarte popular în rândul turistilor care viziteaza zona Moldovenesti- Rimetea si care îsi propun sa ajunga macar pâna la poalele sale sau, daca nu, chiar pâna pe creste.


Drumul, efectuat pe jos, pâna în vârf, fie din Moldovenesti, Podeni sau Pietroasa, fie pe pantele abrupte din Rimetea, "face toti banii", cum spune o vorba din popor. Odata ajuns pe creste, panoramele locului îti bucura ochii si te fac sa ramâi "ca la dentist", urmarind linia orizontului expus la 360 de grade.


Deseori va întâlniti cu practicantii de parapantism pe care îi puteti admira cum dau târcoale crestelor si satelor de la poalele muntelui, asemeni unor vulturi în cautarea prazii. Tot aici îi puteti întâlni si pe împatimitii motocross-ului (Enduro).

Satul si Cetatea Coltesti

În partea de Nord-Est a Muntilor Trascaului, la o atitudine de 575 m., se situeaza depresiunea Trascaului înconjurata de vârful Ardascheia (1249m si Piatra Secuiului (1128m), o stânca de calcar uriasa.


Satul Coltesti este unul din cele 4 sate aflate în aceasta depresiune.


Cetatea Coltesti este situata în imediata apropierea a satului Coltesti din comuna Rimetea, judetul Alba. Cetatea a fost construita în 1296 de catre subvoievodul Thoroczkay având ca scop apararea si refugiul din calea hoardelor tatare. Fiind deja pradati în câteva rânduri de tatari, locuitori dinRimetea si Coltesti au ridicat cetatea pe o stânca calcaroasa înalta astfel încât sa fie cât mai greu de cucerit. Pe turnul sau nordic, înalt de peste 20 de metrii înca exista inscriptia care atribuie construirea cetatii familiei Thoroczkay.